overjose

Mijn naam is José. In het dagelijks leven werk ik als kinderfysiotherapeut in een praktijk. Werk dat ik met heel veel plezier doe. Ik geniet van de lach van kinderen, de grappige uitspraken, hun trots als iets lukt en het samenwerken met collega’s, scholen, artsen etc. en vind het bijzonder hoe ik soms langere tijd als therapeut betrokken kan zijn bij een kind in een gezin. Mijn werk is nooit hetzelfde en juist dat maak het zo bijzonder. 

In de afgelopen jaren ben ik enkele keren in Oekraïne geweest. Een mooi land om doorheen te rijden, maar tegelijkertijd ook een land waarbij je het gevoel hebt terug in de tijd te gaan. Ik heb de, soms erg slechte, leefomstandigheden van gezinnen/kinderen gezien. Ik mocht een bezoek brengen aan het ziekenhuis, waar medische kennis en verzorging maar beperkt aanwezig is. Ik schok van de achterstand die de kinderen daar hebben door het gebrek aan (gerichte) aandacht. Ergo- en fysiotherapie zoals wij dat in Nederland kennen hebben ze daar niet. Als je al therapie krijgt is dit vaak beperkt tot massage of warmtetherapie (iets wat het kind meestal niet vooruit helpt).

Ik ben dan ook erg blij dat er een initiatief is gestart om kinderen met een beperking te behandelen en gezinnen te begeleiden, zodat hun leefomstandigheden en toekomstperspectief zal verbeteren.