José in Oekraïne

Volg en steun José Bakker in Oekraïne

Lees verder

Wil je mijn werk in Oekraïne steunen? Dat kan!

Je kunt een gift geven: Rek.nr. NL38 INGB 0702 0802 92, t.n.v. J.P. Bakker
Je kunt spullen doneren: Klik hier voor meer informatie.

  • Blogberichten
  • Foto's
  • Video's

Over het project

In Oekraïne zijn mensen en kinderen met een verstandelijke/lichamelijke beperking een vergeten groep. Helaas worden ze ook gezien als nutteloos en als last, want volgens velen voegen ze niets toe aan de maatschappij. Kinderen worden daarom vaak (uit schaamte) binnen gehouden. Ouders weten niet goed wat ze met hun kind moeten doen. Medische zorg is er niet of nauwelijks. En als het er wel is, is het vaak erg duur. Geld dat de meeste gezinnen niet hebben.

Voor kinderen met een beperking is het hier niet mogelijk om naar school te gaan. Als je niet in het onderwijssysteem past kun je niet naar school. Een andere mogelijkheid is er niet.

Sinds 2014 is er een initiatief gestart van de protestantse kerk van Transkarpatië en is er een oude fabriek omgebouwd tot revalidatiecentrum. Ouders en kinderen kunnen naar het centrum komen voor behandeling en begeleiding van hun kind. 

De missie van de protestantse kerk is om gehandicapte kinderen te begeleiden naar een zo zelfstandig mogelijk leven en hierbij hun families te ondersteunen met als doel om gehandicapte kinderen een plaats in de maatschappij te geven.

Lees meer over Testify to love

Adres in Oekraïne
Zádor 186
UA-90225 Mezovari, Oekraïne (Transkarpatië).
Ik vind het erg leuk als je een kaartje stuurt, maar houdt er rekening mee dat post niet altijd aankomt.

Adres in Nederland
Arenberglaan 17
4824 RG Breda

jose.oekraine@gmail.com